Fjøset på Bondegårds-tur!

Hele barnehageåret har vi jobbet målrettet mot gårdsdagen vi skulle ha i barnehagen i april. Sammen har vi lekt med, snakket om, laget fjøs, sett på og sunget sanger om flesteparten av dyra som befinner seg i norsk dyrehold. Det dyret som barna har visst absolutt størst interesse for er kua. Den var et fast innslag rundt matbordet, da den var avbildet på melkekartongen og da lett tilgjengelig for barna. Barna har vært så nysgjerrige og vi har hatt så mange gode samtaler rundt kua. Derfor bestemte vi oss på Fjøset at vi måtte prøve å få til ett besøk på en gård med kuer.

Den 11.mai bar det av sted til Vestre Bøen i Aremark. Med god hjelp av foreldre og besteforeldre kom vi oss trygt fram.
Vestre Bøen driver økologisk melkedrift og har ett stort, moderne fjøs med melkerobot og plass til over 100 kuer.
Når vi kom opp, møtte Trine Ulsrød oss ute på tunet og fortalte oss litt om gården, før vi gikk inn i Fjøset til kuene. Før vi kunne gå inn, måtte vi ha på oss blå skoposer for at dyra ikke skulle bli syke. Vel  Inne i fjøset var barna full i gang med å fóre og studere kuene. Noen syns det var litt godt å sitte på armen til en voksen og se på avstand først. Det var til og med en liten babykalv som nettop hadde blitt født der.
Barna syns kuene var så morsomme for de hadde så lange tunger☺️
Melkeroboten var kjempespennende og barn som voksen ble fascinert av hvor flinke kuene var til å gå å bli melket. Først så vasket den jurene, melket og smurte til slutt spenene. Mens kuene stod der ble de også vasket på kløvene.

Etter vi hadde kosa oss i fjøset en god stund var vi skrubbsultne og det smakte så godt med mat. Til maten fikk vi deilig, økologisk sjokolademelk.
Etter litt energipåfyll, var det lek og morro på tunet. Der var det en stor traktor, leketraktorer, trampoline og lekestue vi kunne leke med. Barna storkosa seg.
Etter stund gikk vi inn i gamlestua igjen for å kose oss med sveler og is. Dette var en perfekt avslutning på en super dag. Tusen takk til alle som stilte opp med kjøring så denne dagen kunne realiseres.