Brannvernsuken!

22. september startet vi brannvernuken!

I Slangsvold Barnehage hadde vi en spennende dag med fokus på brann! Dagen begynte inne, hvor barna fikk vite at i dag skulle vi ha brannøvelse. Når barna hørte en alarm, skulle vi gjøre som vi hadde øvd på. Etter vi hadde blitt informert, gikk vi til samling, hvor vi fikk høre en bildefortelling om en brann som oppstod når en gutt lekte med fyrstikker. Vi ble alle enige om at det var en dårlig idé. Etter fortellingen, fant vi frem en sang som gjorde det kjempelett for oss å huske nødnumrene til både brannvesen, politi og sykebil.

Da vi var ferdige, og var kommet i gang med moro lek, kom plutselig alarmen barna hadde hørt om at skulle komme i dag! Barna var lynraske på rekke, fikk med seg kamerater og venninner, og fulgte oss helt ut til møtestedet vårt i branntilfeller. Ikke dårlig!

Etter vi hadde spist lunsj, var det på tide å gå ut igjen for å leke. Barna hadde hørt nyss om at de skulle få slukke en ekte brann i dag også, uten at de var helt sikre. Da vi kom ut, var bålpannen vår kommet frem, sammen med hageslangen som rakk helt opp til bålpannen. Vi kan si at det var noen ganske spente barn som følte seg som skikkelige brannmenn og branndamer, da de selv slukket brannen som oppstod i bålpannen!

Spenningen fortsatte i leken, hvor det ble bygget både brannstasjon og utført brannoppgaver som å redde katter fra treet, åpne krasjede biler, og selvsagt slukke husbranner.

En kjempespennende branndag i Slangsvold Barnehage!