Høyloftet på tur!

12. september gikk vi på tur til trompetskogen. Turen startet med at barna sammen med voksne ordnet med tursekker, vannflasker og mat. Vi smurte med oss brødskiver for å ha mulighet til å ta dagen som den kom, der barnas lek stod i fokus isteden for klokka. Det var mange spente barn som tok på seg vest i garderoben og løpte til porten for å gjøre seg klare til å gå. To og to, gikk de på rekke og snakket om alt fra “spiderman” til hvem som går før, etter og ved siden av hverandre. De støsrte barna gikk ved sammen med en av de minste, og de som var størst gikk ut mot veien. Når vi kom frem til vollen, som går rundt Valaskjold, tok vi veien opp på vollen. Med mye latter, konsentrasjon og hjelp fra hverandre kom vi til andre siden. Til og med Tijana med vogn! Alt går!

Vi tok oss opp til ene toppen i trompetskogen der vi hadde en vannpause og en liten samlingsstund der vi snakket om hvilke regler vi må ha på tur, og sang litt sanger; som f.eks «lille petter edderkopp» uten å si «hatt». Det skaper masse latter og samhold der det er rom for latter og å ha det gøy sammen. Etter samlingsstund ble det fri utforsking av skogen der barna gikk sammen og noen for hver for seg. Det å leke med pinner og bevege seg sammen på et sted der ingen helt vet hva vi skal – det er ganske spennende! Det skaper så mange samtaler, og rom for at barna tar inititiv til lek med flere og andre enn hva de til vanlig leker med. Vi hadde også med forstørrelses glass – glass der barna kan putte dyr/insekter oppi! Etter hvert begynte en etter en å samle pinner, som endte med hyttebygging. Barna så like fokuserte ut som maur gjør når de tar med seg alt mulig til maurtua! Etterhvert ble det noen barn som ønsket å gjøre noe annet. Sammen med en voksen ble de med ned til lekeplassen på Valaskjold. Leken fortsatte på hvert sitt sted, og etterhvert ble også resterende av barna inne i skogen med ned til Valaskjold, der vi sammen lekte i både større og mindre grupper. Vi ser at valgfriheten gir rom for god lek, på grunn av at vi møter barnet sitt behov til ro, aktivitet, eller noe så enkelt som å få lov til å leke ifred. Etter vår mening hadde vi en helt toppers dag!