Samlingstund på Ekorntoppen

Månedens samlingstund antall, rom og form!

Hver måned har vi et fagområde i fokus, og i oktober har vi hatt antall, rom og form. I samling har vi da startet med å telle alle barna mens vi tar de på hodet (styrker en-til-en korrespondansen), barna prøver å telle med. På veggen har vi sirkel, trekant og firkant som vi benevner og barna hermer.

Så har vi språkpose med visuelle elementer som underbygger månedens tema. Denne måneden har vi en liten og en stor elefant, jeg bruker også flere preposisjoner ved å vise at den lille elefanten kan krype under den store, den store kan hoppe over den lille, men den store kan ikke krype under den lille for den er for stor… osv I posen gjemmer det seg også duplo byggeklosser i fire ulike farger (blå, rød, grønn og gul), jeg bygger mens jeg bruker fargenavn, vi teller og bygger høyt tårn. Så kommer den lille rampete elefanten og velter tårnet, barna og jeg later som vi blir forskrekket og roper på den store pappa elefanten som kommer og reparerer tårnet igjen. Da klapper alle barna.

Til slutt tar jeg en bil opp av posen som skal kjøre sakte på bordet og plutselig så kjører den fort! Da skvetter alle barna, ler og vil at jeg skal gjøre det igjen…  Som en avslutning på samlingen synger vi tommelfinger, som gjør barna kjent med fingrene som er de første hjelpemidlene barnet bruker når de lærer seg å telle.